Windows Tips & News

Slik kopierer du prosessdetaljer fra Oppgavebehandling i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Windows 10 arvet Task Manager fra Windows 8. Sammenlignet med den gamle fra Windows 7, er det en helt annen applikasjon. Den har en forenklet modus og en avansert modus med mer detaljert ytelsesinformasjon. Det er lagt til administrasjon av oppstartsapper med en veldig nyttig "oppstartseffekt"-beregningsfunksjon. Enda en interessant funksjon ved Task Manager er muligheten til å kopiere detaljert informasjon om en applikasjon eller tjeneste med ett tastetrykk.

Annonse


Åpne Task Manager ved å bruke en av metodene beskrevet i følgende artikkel: Alle måter å åpne oppgavebehandling i Windows 10.

Den vises i forenklet modus med mindre du har endret standardinnstillingene:Windows 10 oppgavebehandling forenklet modus

La oss bytte den til full visning ved å bruke "Mer detaljer"-pilen nederst på skjermen:Windows 10 Task Manager Pro-modus

Bytt nå til fanen "Detaljer", velg ønsket prosess og trykk Ctrl+C på tastaturet. All informasjon som vises vil umiddelbart bli kopiert til Windows-utklippstavlen, inkludert kolonneoverskriftene! For eksempel valgte jeg Paint-appen for å kopiere alle detaljene om den.

Windows 10 maling i Oppgavebehandling
Windows 10 maler i detaljer

Etter at jeg har trykket på Ctrl+C-tastene på tastaturet med mspaint.exe valgt, vil utklippstavlen inneholde følgende informasjon:

Windows 10 maling kopiert

Dette trikset fungerer også for "Tjenester"-fanen. La oss prøve dette i aksjon.

Bytt til fanen "Tjenester" og velg en interessant tjeneste, for eksempel Windows Defender-tjenesten. Trykk Ctrl+C og lim inn innholdet på utklippstavlen i Notisblokk. Du får dette:Windows 10-forsvarsdetaljer

Denne funksjonen til Task Manager er et veldig fint tillegg, som ligner på muligheten til kopier innholdet i en meldingsboks i Windows.

Imidlertid liker ikke alle den nye Task Manager fordi den har flere regresjoner enn forbedringer. Hvis du ikke liker det, se denne artikkelen om hvordan gjenopprette den gode gamle Windows 7-lignende Task Manager i Windows 10.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Aktiver det nye Share UI i Windows 10

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Windows 10 aktiverer nye delte UI-arkiver

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Aktiver det nye Share UI i Windows 10

Aktiver det nye Share UI i Windows 10

2 svarSom du kanskje allerede vet, et nytt Share UI kommer til Windows 10. Det er en måte å prøve...

Les mer