Windows Tips & News

Vivaldi 4.1 gir forbedrede fanegrupper og tilpassede kommandoer

click fraud protection

Vivaldi er kanskje ikke den mest populære nettleseren når det gjelder markedsandeler, men det er utvilsomt det beste alternativet for de som liker dyp programvaretilpasning. Etter å ha lansert en stor 4.0-oppdatering tidligere i år, er Vivaldi Technologies tilbake med nok en stor utgivelse under versjon 4.1.
De viktigste høydepunktene i Vivaldi 4.1 er forbedrede fanegrupper og egendefinerte kommandoer.

Hva er nytt i Vivaldi 4.1

Trekkspillmodus for Tabs

Nå kan brukere gruppere åpne faner ved å bruke en ny "trekkspillmodus". Det fungerer på samme måte som fanegruppering fungerer i Chrome eller Microsoft Edge, slik at brukere kan utvide eller skjule sett med sider med en enkelt klikk. Med versjon 4.1 tilbyr Vivaldi nå tre grupperingsmoduser: Trekkspill, Kompakt og To-nivå.

Kommandokjeder

En annen stor forbedring i Vivaldi 4.1 er egendefinerte kommandoer eller "Commands Chains." Kommandokjeder er i utgangspunktet makroer for å utføre sekvenser av forskjellige handlinger. Åpne for eksempel et sett med nettsteder, og lag dem deretter over skjermen.

Kommandokjeder støtter mer enn 200 forskjellige Vivaldi-kommandoer for forbedret produktivitet og få ting gjort raskere med færre klikk.

Etter å ha opprettet en kommandokjede, kan du tilordne et tilpasset ord, snarvei eller musebevegelse. Vivaldi tillater også å plassere kjeder på nettleserens meny.

Nye stille oppdateringer på Windows

Til slutt, Vivaldi 4.1 bringer nye stille oppdateringer til Windows for å holde nettleseren oppdatert uten at brukerne må klikke på noen knapper eller bekrefte installasjoner. Selv om ideen høres bra ut, er det kanskje ikke alle brukere som ønsker den velkommen, så Vivaldi tilbyr en mulighet til å gå tilbake til den opprinnelige oppdateringsmekanismen.

På toppen av det kan brukere legge til minuttteller i lesevisning. Den telleren viser hvor mye tid (omtrent) det tar å lese den gjeldende siden.

Som vanlig kommer hver oppdatering for Vivaldi-nettleseren med et stort antall feilrettinger og mindre forbedringer. Du kan sjekke ut alle detaljene om Vivaldi 4.1 i en blogg på Vivaldis nettside.

Windows 10-kalkulator fikk valutaomregner

Windows 10-kalkulator fikk valutaomregner

I Windows 10 erstattet Microsoft god gammel kalkulator med en ny Modern-app. Nylig fikk appen et ...

Les mer

Windows 10-kalkulator fikk valutaomregner

Windows 10-kalkulator fikk valutaomregner

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI Windows 10 ersta...

Les mer

Deaktiver frakoblet kart automatisk oppdatering i Windows 10

Deaktiver frakoblet kart automatisk oppdatering i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI denne artikkelen...

Les mer