Windows Tips & News

Læs højt i Microsoft Edge på Windows 10

click fraud protection
ANBEFALEDE: Klik her for at løse Windows-problemer og optimere systemets ydeevne

Microsoft Edge er standard webbrowser-app i Windows 10. Det er en Universal (Store) app, som har udvidelsessupport, en hurtig gengivelsesmotor og en forenklet brugergrænseflade. Med de seneste opdateringer tillader browseren at bruge en ny funktion - "Læs højt". Den læser PDF-filer, EPUB-bøger og websider højt for dig. Det er muligt at tilpasse hastigheden og stemmen til højtlæsning.

Reklame

Edge fik en masse ændringer med de seneste udgivelser af Windows 10. Browseren har nu udvidelse support, EPUB support, en indbygget PDF-læser, evnen til eksportere adgangskoder og favoritter og en række andre nyttige funktioner såsom evnen til at gå Fuld skærm med et enkelt tastetryk. I Windows 10 Creators Update fik Edge support til fanegrupper (Sæt fanerne til side). I Windows 10 Fall Creators Update, browseren har været opdateret med Fluent Design.

En anden fantastisk funktion ved Microsoft Edge-webbrowseren er muligheden for at udskrive websider uden annoncer, ekstra dekorationer og stilarter. Tjek følgende artikel.

Udskriv websider uden rod i Microsoft Edge

Du kan få Microsoft Edge til at læse indholdet af en PDF-, EPUB-fil eller en webside ved hjælp af den indbyggede Læs højt-funktion i browseren. Her er hvordan det kan gøres.

Sådan læser du højt i Microsoft Edge på Windows 10, gør følgende.

  1. Åbn Microsoft Edge.
  2. Åbn den ønskede tekst, du vil bruge med Læs højt. Jeg åbner en EPUB-bog. Bemærk: Hvis du har åbnet en webside, anbefales det at skifte til Læservisning.
  3. Klik på et tomt område på indholdet for at få dets værktøjslinje til at vises, eller tryk på Ctrl + Flytte + O nøgler.
  4. Klik på knappen Læs højt (se skærmbilledet).Læs højt-knap Microsoft Edge
  5. Alternativt kan du trykke på Ctrl + Flytte + G nøgler. Kommandoen Læs højt er også tilgængelig i sidens kontekstmenu.Læs højt Conext Menu Microsoft Edge

Bemærk: Hvis du ikke er tilfreds med at aktivere læsevisningen, hver gang du skal bruge funktionen Læs højt, er det muligt at starte den fra Edges hovedmenu. Du kan åbne den ved at klikke på menuknappen med tre prikker. Alternativt kan du trykke på Alt + X-tasterne på tastaturet. I menuen kan du se Læse højt kommando.

Læs højt Hovedmenu Microsoft Edge

Dette vil dog få Edge-browseren til at læse annoncer og andre ekstra elementer. Aktivering af læsevisning er en anbefalet mulighed, når den er tilgængelig.

Tilpas hastigheden og stemmen til højtlæsning

  1. Mens du er i Læs højt-tilstand, skal du klikke på ikonet for stemmeindstillinger på værktøjslinjen.Læs højt Tilpas stemmehastighed Microsoft Edge
  2. Skift hastighedsskyderens position for at ændre stemmens hastighed.
  3. På rullelisten nedenfor kan du vælge en hvilken som helst af de tilgængelige stemmer til funktionen Læs højt.

Det er det.

ANBEFALEDE: Klik her for at løse Windows-problemer og optimere systemets ydeevne
Microsoft åbner PowerShell og porterer det til Linux og OS X

Microsoft åbner PowerShell og porterer det til Linux og OS X

ANBEFALEDE: Klik her for at løse Windows-problemer og optimere systemets ydeevnePowerShell er en ...

Læs mere

Luk App fra Alt+Tab-dialogen i Windows 10

Luk App fra Alt+Tab-dialogen i Windows 10

ANBEFALEDE: Klik her for at løse Windows-problemer og optimere systemets ydeevneI Windows 10 er d...

Læs mere

Windows 10 Build 17763.475 (KB4495667)

Windows 10 Build 17763.475 (KB4495667)

Efterlad et SvarMicrosoft udgiver en ny kumulativ opdatering til Windows 10 version 1809. Patchen...

Læs mere