Windows Tips & News

Добавяне на контекстно меню с опции за захранване в Windows 10

click fraud protection
ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

В тази статия ще видим как да добавим полезно контекстно меню Опции за захранване към работния плот. Това ще позволи бърз достъп до различни опции за захранване и коригиране на текущите настройки на плана за захранване. Това е по-бързо, отколкото да ги промените в Настройки или да използвате класическия контролен панел.

Реклама


Контекстното меню Опции за захранване ще съдържа следните елементи:
  • Опции за захранване.
  • Сила и сън.
  • Редактиране на текущия план за захранване.
  • Разширени опции за захранване.
  • Изберете какво правят бутоните за захранване.

Всички тези опции са налични в Настройки и Контролен панел, но ще имате достъп до тях много по-бързо, като използвате командите от контекстното меню.

Контекстно меню за опции за захранване Windows 10

По подразбиране Windows 10 се предлага с три плана за захранване: Високопроизводителен, Балансиран и Спестяване на енергия. Тези планове са предназначени да ви позволят бързо да превключите група от хардуерни и системни настройки за захранване (като дисплей, заспиване и т.н.). Вашият компютър може да има допълнителни планове за захранване, дефинирани от неговия доставчик. Тези настройки за захранване влияят на това колко дълго издържа батерията ви и колко енергия консумира вашият компютър. Възможно е да персонализирате тези настройки на плана за захранване, но са необходими твърде много щраквания, за да стигнете до там. За да спестите вашето време, нека добавим специално контекстно меню Опции за захранване.

За да добавите контекстното меню на опциите за захранване в Windows 10, направете следното.

  1. Стартирайте Notepad. Копирайте и поставете съдържанието на настройката на системния регистър по-долу в нов текстов файл.Настройка на контекстното меню на опциите за захранване
    Редактор на системния регистър на Windows версия 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions] "Икона"="powercpl.dll, 0" "MUIVerb"="Опции за захранване" "Позиция"="Отдолу" "SubCommands"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\01PowerOptions] "MUIVerb"="Опции за захранване" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\01PowerOptions\command] @="control /name Microsoft. PowerOptions" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\02Powerandsleep] "MUIVerb"="Захранване и сън" "SettingsURI"="ms-settings: powersleep" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\shell\PowerOptions\Shell\02Powerandsleep\command] "DelegateExecute"="{556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\03Editcurrentplan] "MUIVerb"="Редактиране на текущия план за захранване" "CommandFlags"=dword: 00000020 [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\03Editcurrentplan\command] @="control /name Microsoft. PowerOptions /page pagePlanSettings" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\04advpoweroptions] "MUIVerb"="Разширени опции за захранване" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\04advpoweroptions\command] @="control powercfg.cpl,, 3" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\05powerbuttons] "MUIVerb"="Изберете какво правят бутоните за захранване" "CommandFlags"=dword: 00000020 [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\PowerOptions\Shell\05powerbuttons\command] @="control /name Microsoft. PowerOptions /page pageGlobalSettings"
  2. В Notepad натиснете Ctrl + С или изпълнете елемента File - Save в менюто. Това ще отвори диалоговия прозорец Запазване. Там въведете или копирайте и поставете следното име "menu.reg", включително кавички. Двойните кавички са важни, за да се гарантира, че файлът ще получи разширението "*.reg", а не *.reg.txt. Можете да запишете файла на всяко желано място, например можете да го поставите в папката на вашия работен плот.Опция за захранване Контекстно меню Save Tweak
  3. Сега щракнете двукратно върху файла menu.reg, който сте създали. Потвърдете UAC подкана и щракнете върху Да, за да го обедините в системния регистър.Контекстно меню за опции за захранване Потвърдете UAC подкана

Командата от контекстното меню ще бъде добавена към вашия работен плот незабавно. Вижте следните екранни снимки:

Контекстно меню за опции за захранване Windows 10
Контекстно меню на опциите за захранване в действие

За да спестите времето си, можете да използвате Winaero Tweaker. Активирайте опцията под Контекстно меню\Опции за захранване, както е показано по-долу.

Контекстно меню с опции за захранване на Tweaker

Можете да изтеглите Winaero Tweaker от тук:

Изтеглете Winaero Tweaker

Освен това направих готови за използване файлове в системния регистър. Можете да ги изтеглите тук:

Изтеглете файлове от системния регистър

Файлът за отмяна е включен, така че можете напълно да избегнете ръчно редактиране на системния регистър.

Забележка: Менюто, разгледано в тази статия, може да се използва заедно с Превключете контекстното меню на Power Plan.

Това е.

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата
Добавете команда за лента към контекстното меню в Windows 10

Добавете команда за лента към контекстното меню в Windows 10

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

Как да добавите всяка команда за лента към менюто с десния бутон на мишката в Windows 8

Как да добавите всяка команда за лента към менюто с десния бутон на мишката в Windows 8

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

CLSID (GUID) списък с местоположения на обвивката в Windows 10

CLSID (GUID) списък с местоположения на обвивката в Windows 10

Има много местоположения на обвивката в Windows 10, до които можете да получите достъп чрез коман...

Прочетете още