Windows Tips & News

Google предоставя Nearby Share на компютри с Windows

click fraud protection
ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

В официалния си блог Google публикува куп съобщения за CES 2022, фокусирани върху подобряването на комуникацията между устройствата с Android, Chromebook и Windows. След последните съобщения на Играя игри идвайки скоро в Windows 10 и 11, Google разкри плановете си да представи Nearby Share за компютри с Windows.

Google предоставя наблизо споделяне на компютри с Windows

Nearby Share е технология, която ви позволява да споделяте информация и файлове между устройства с Android. Накратко, това е клонинг на Airdrop на Apple.

Windows 10 и 11 също имат подобна функция, наречена „Споделяне наблизо“, но тя работи само между устройства с Windows (можете да научите как да споделяте файлове безжично в Windows 10 тук). Това прави по-трудно прехвърлянето на файлове от смартфон с Android към компютър с Windows и обратно.

Споделяне наблизо за компютри с Windows

Google иска да реши проблема, като направи компютрите с Windows съвместими с Nearby Share на Android. Функцията работи и в Chromebook. Интеграцията ще позволи на потребителите бързо да свързват устройства с Android и Windows чрез Fast Pair, да синхронизират текстови съобщения и да прехвърлят файлове през Wi-Fi.

За съжаление, няма толкова много информация за Nearby Share за Windows. Засега Google казва, че работи с Acer, HP и Intel, за да предостави Nearby Share „за да избере компютри с Windows първо по-късно тази година“. Компанията не коментира дали функцията ще бъде налична за съществуващ хардуер.

Хубаво е да видим решимостта на Google да подкрепи Microsoft в доближаването на компютрите с Windows до смартфоните с Android. След като не успя да наруши пазара с трета мобилна операционна система, Microsoft сега се фокусира върху това да направи Windows 11 по-удобен за Android.

Можете да прочетете повече за новите изживявания, които Google планира да започне да въвежда през тази година в публикация в официалния блог.

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата
Променете баланса на звука на звука за ляв и десен канал в Windows 10

Променете баланса на звука на звука за ляв и десен канал в Windows 10

Как да промените звуковия аудио баланс за ляв и десен канал в Windows 10В съвременните версии на ...

Прочетете още

Промяна на триенето при превъртане при докосване в Windows 10

Промяна на триенето при превъртане при докосване в Windows 10

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

Изтеглете архивите на Firefox 50

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване, докато навигирате през уебсайта...

Прочетете още