Windows Tips & News

Microsoft работи върху Android 12L за Surface Duo и Duo 2

click fraud protection
ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

2021 г. вече е история, което означава, че Microsoft не успя да пусне актуализацията на Android 11 за оригиналния Surface Duo. Освен това почти всички актуализации на фърмуера за смартфона от първо поколение с двоен екран от Microsoft през 2021 г. не съдържаха нищо освен актуализации за сигурност на Android. Все пак има надежда да получим по-нова версия на Android за Surface Duo.

Реклама

Според публикация в Windows Central, източници в Microsoft разкриха, че Android 11 за оригиналния Surface Duo е почти тук. Актуализацията е завършена и готова за широко внедряване, като единствената пречка за преодоляване са Google и AT&T. Microsoft чака тези две компании да сертифицират изданието, преди да го изпратят на обществеността.

Surface Duo Banner 3

Дългообещаният и силно закъснял Android 11 за Surface Duo е причината устройството да получава куци актуализации без специфични за устройството подобрения и корекции на грешки. Проблемът е особено тежък, като се има предвид колко бъгове е Surface Duo от първо поколение. Твърди се, че Android 11, който работи на Surface Duo 2, трябва да реши някои от тези проблеми.

Въпреки че Microsoft тепърва ще пусне Android 11 за оригиналния Surface Duo, вече има слухове за Android 12L (предстояща специална версия на Android за устройства с два екрана и сгъваеми устройства). Източникът казва, че Microsoft ще пропусне Android 12 за Surface Duo и Duo 2 в полза на Android SKU, оптимизиран за нетрадиционни форм фактори. Естествено, няма информация кога Android 12L ще бъде наличен за изтегляне.

Microsoft обеща три години "активна поддръжка" за Surface "Duoses", така че можем само да се надяваме, че компанията ще успее да достави поне една надстройка на Android, преди да премине към Android 12 и по-нова версия.

Можете да научите повече за най-новата актуализация на фърмуера за Surface Duo 2 в нашата специална публикация. За разлика от актуализациите на фърмуера за оригиналния Duo, актуализацията от декември 2021 г. за Duo 2 съдържа множество поправки и подобрения.

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

Изтеглете изтегляне на Wheels_Of_Impermanence Skin за Winamp

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване, докато навигирате през уебсайта...

Прочетете още

Windows 10 Build 17713 излиза с нови функции

Windows 10 Build 17713 излиза с нови функции

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

Microsoft Edge получава търсене в страничната лента, интеграция с Pinterest

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване, докато навигирате през уебсайта...

Прочетете още