Windows Tips & News

Деактивирайте иконите в контекстното меню на Mozilla Firefox

click fraud protection
1 отговор

Съвременните версии на браузъра Firefox имат икони в контекстното меню за команди за навигация назад и напред, команда за презареждане/стоп и за елемента "отметка". Много потребители не харесват факта, че контекстното меню има икони, а не текстови етикети. Освен дизайна, те нарушават потока на потребителския интерфейс, тъй като са подравнени хоризонтално, докато останалите елементи от менюто са подредени вертикално. В тази статия ще видим как можете да се върнете към изцяло текстовото контекстно меню на браузъра Firefox и да премахнете иконите.

Това може да стане с помощта на трик със специален файл userContent.css, който Firefox поддържа за персонализиране на потребителския си интерфейс. Вече го свикнахме премахнете полето за търсене от страницата с нов раздел във Firefox. Ето инструкциите стъпка по стъпка за деактивиране на иконите на контекстното меню.

  • Отворете Firefox и натиснете клавиша ALT на клавиатурата.
  • Ще се покаже главното меню. Отидете на Помощ -> Информация за отстраняване на неизправности:
  • В секцията „Основи на приложението“ щракнете върху бутона „Покажи папка“, за да отворите папката на вашия профил:
  • Създайте нова папка тук, наречена "Chrome", както е показано по-долу:
  • Отворете папката, която току-що създадохте, и създайте файл тук, наречен userChrome.css. Можете да го създадете с Notepad. Отворете Notepad и поставете следния текст:
    #context-back image, #context-forward image, #context-reload image, #context-stop image, #context-bookmarkpage image{ display: none !important; } #context-back: преди, #context-forward: преди, #context-reload: преди, #context-stop: преди, #context-bookmarkpage: преди{ content: attr (aria-label) !important; -moz-margin-start: 32px !важно; } #context-navigation{ -moz-box-orient: вертикално !важно; } #context-navigation > .menuitem-iconic { -moz-box-pack: start !important; }

    Сега изберете File -> Save елемент от менюто и въведете "userChrome.css" с кавички в полето за име на файла и го запазете в папката, която сте създали по-горе.

  • Сега рестартирайте браузъра Firefox и отворете новия раздел. Разгледайте контекстното меню.

Преди:

След:

Това е. Току-що се отървахте от иконите в контекстното меню на Firefox. За да ги възстановите, изтрийте файла userChrome.css и рестартирайте браузъра.

Добавяне на контекстно меню на атрибути в Windows 10

Добавяне на контекстно меню на атрибути в Windows 10

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

Microsoft актуализира Skype 8 с много подобрения

Microsoft актуализира Skype 8 с много подобрения

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още