Windows Tips & News

Архив на Windows 10 Defender

click fraud protection

Първоначалните часове на новоинсталирано внедряване на Windows OS могат да страдат от пропуск в защитата на Microsoft Defender, тъй като образите на инсталационната операционна система може да съдържат остарели двоични файлове на Anti-Malware Software. Тези устройства ще останат защитени до края на първата актуализация на софтуера за защита от зловреден софтуер. За да разреши този проблем, Microsoft пусна специален скрипт, който актуализира Defender в офлайн инсталационни изображения до най-новата версия.

Microsoft наскоро актуализира своята антивирусна програма Defender, като добави възможността за безшумно изтегляне на всеки файл от интернет. Някои потребители са загрижени, че тази нова функция може да бъде използвана от злонамерен софтуер и потенциално нежелани приложения. Microsoft официално отговори, че компанията не счита тази промяна в приложението за уязвимост.

Наскоро Microsoft актуализира Microsoft Defender до версия 4.18.2008.9 и също така добави нови функции към своя инструмент за управление на конзолата, MpCmdRun.exe. Сега може да се използва за изтегляне на всеки файл от Интернет.

CCleaner, популярен инструмент за настройка, помощна програма за почистване на системата и инструмент за премахване на приложения, сега е маркиран от Microsoft Defender Antivirus, подобно на това, което преди се случи до Winaero Tweaker в миналото. Този път обаче Microsoft обяснява защо е така.

Как да активирате или деактивирате актуализации на Microsoft Defender Antivirus през дозирани връзки

Microsoft Defender (по-рано Windows Defender) Antivirus използва дефиниции на разузнаването на сигурността, за да открие заплахи. Windows 10 автоматично изтегля най-новата информация, налична чрез Windows Update. Когато е на ограничена връзка, Defender не проверява за актуализации на подписите си, за да запази вашата честотна лента. Ето как да промените това поведение.

Как да планирате актуализации на подписите за Microsoft Defender Antivirus в Windows 10

Microsoft Defender (по-рано Windows Defender) Antivirus използва дефиниции на разузнаването на сигурността, за да открие заплахи. Windows 10 автоматично изтегля най-новата информация, налична чрез Windows Update. Можете също да създадете персонализиран график, за да получавате по-често актуализации на подписите или когато Windows Update е поставен на пауза или деактивиран.

Как да активирате или деактивирате защитата срещу потенциално нежелани приложения в Windows Security в Windows 10

С Windows 10 версия 2004, Microsoft добави нова функция за сигурност, която може да разшири нивото на защита на вградения Windows 10 антивирус, наречен "Windows Defender", част от Защита на Windows. В допълнение към неговите функции по подразбиране за сканиране за злонамерен софтуер с помощта на дефиниции, е възможно да се активира откриването на потенциално нежелани приложения (PUA).

Преди няколко дни аз писа за грешка в Windows Defender, който показваше известие относно пропуснати файлове по време на бързо или пълно сканиране. Въпреки че Microsoft не призна грешката официално, най-новата актуализация на платформата за антизловреден софтуер решава проблема.

Как да активирате или деактивирате сканиране на мрежови файлове с Windows Defender Antivirus в Windows 10

Windows Defender Antivirus използва дефиниции за разузнаване на сигурността, за да открие заплахи. Windows 10 автоматично изтегля най-новата информация, налична чрез Windows Update. Неговите опции са налични в Windows Security, специално приложение за табло, което ви позволява да преглеждате и управлявате повечето опции за сигурност на операционната система.

Променете типа на планирано сканиране на Windows Defender в Windows 10

Windows Defender Antivirus използва дефиниции за разузнаване на сигурността, за да открие заплахи. Windows 10 автоматично изтегля най-новата информация, налична чрез Windows Update. В Windows 10 можете да промените типа на планирано сканиране за Windows Defender, т.е. да го превключите от бързо сканиране, използвано по подразбиране, към пълно сканиране и обратно.

Windows 10 Build 17763.439 Архиви

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване, докато навигирате през уебсайта...

Прочетете още

Windows 10 Build 17763.439 (KB4501835)

Windows 10 Build 17763.439 (KB4501835)

1 отговорMicrosoft пуска нова кумулативна актуализация за Windows 10 версия 1809. Корекцията KB45...

Прочетете още

Намерете всички криптирани файлове в Windows 10

Намерете всички криптирани файлове в Windows 10

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още