Windows Tips & News

PowerShell 7 ще получава актуализации чрез Windows Update

click fraud protection

Според днешния официален съобщение, Microsoft предоставя актуализации на PowerShell 7 в Windows Update за Windows 10 и Windows Server. Тази нова функция вече е налична за версиите за предварителен преглед на PowerShell 7.2.

В миналото потребителите на Windows можеха да видят известие за новата версия на PowerShell в своята конзола, че е налична нова версия на PowerShell 7. Въпреки това, за да го получат, те трябваше да се придвижат до Страница за издаване на GitHub за да го изтеглите и инсталирате, използвайте отделен инструмент за управление на пакети като Windows Package Manager, Шоколадова, или лъжичка. Но със Microsoft Update, потребителите ще получават най-новите актуализации на PowerShell 7, директно подобни на обикновените пакети за актуализиране на Windows, независимо дали това е с Windows Update for Business, WSUS, SCCM или интерактивния диалогов прозорец на WU в Настройки.

Microsoft ще публикува актуализации само за бъдещи версии. Сега компанията подготвя актуализация, която е приложима за PowerShell 7.2 Preview 5 или по-нова и инсталира версия 7.2 Preview 7 върху нея. Той ще бъде публикуван в Microsoft Update, след като Microsoft пусне актуализация на GitHub.

Как да се включите и да тествате надстройката

Първо, ще трябва да имате инсталиран Windows 10 RS3 (10.0.16299) или по-нова версия, както и инсталиран PowerShell 7.2 preview.5 или preview.6. Също така ще трябва да се уверите, че вашето устройство е настроено да получава актуализации на Microsoft Update. (В Windows 10 това става, като отидете на Настройки -> Актуализация на Windows -> Разширени опции и отметнете „Получаване на актуализации за други Microsoft продукти, когато актуализирате Windows." След това ще трябва да се уверите, че не актуализирате до най-новата версия 7.2 Preview.7 или по-нова с помощта на MSI пакет. И накрая, ще трябва да добавите конкретен ключ на системния регистър, за да се включите в използването на Microsoft Update за PS7. Изпълнението на следния скрипт от повишена сесия на PowerShell ще настрои системния регистър за този сценарий:

$pwshRegPath = "HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\PowerShellCore"if (!(Test-Path -Path $pwshRegPath)) { throw "PowerShell 7 не е инсталиран" } Set-ItemProperty -Път $pwshRegPath -Име UseMU -Стойност 1 -Тип DWord

Около седмица след пускането на актуализацията на PowerShell 7.2 preview.7, @PowerShell_Team ще туитне, че версията на Microsoft Update е налична. В този момент трябва да бъдете подканени да актуализирате PowerShell 7.2-preview във вашия стандартен работен процес на Windows Update.

Повече подробности можете да намерите в официалната публикация в блога.

Windows 10 замъгляване на лентата на задачите Архиви

По подразбиране Windows 10 идва с непрозрачна лента на задачите. Потребителят може да активира пр...

Прочетете още

Излезе Windows 10 Build 16193

Излезе Windows 10 Build 16193

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

Microsoft може да е спрял производството на Surface Duo 2

Microsoft може да е спрял производството на Surface Duo 2

ПРЕПОРЪЧАНО: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителност...

Прочетете още