Windows Tips & News

Microsoft предоставя повече информация относно превключването от Dev Channel

click fraud protection
ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

По-рано тази година Microsoft публикува нов документ, описващ как работи програмата Windows Insider. Компанията даде да се разбере, че тези, които избират Dev Channel, не могат да преминат към "по-ниски" канали, тъй като най-ранните версии за предварителен преглед на Windows не са обвързани с конкретна версия.

Реклама

Според Microsoft единственият начин за „понижаване“ от Dev Channel до Beta/Release Preview Channel е да инсталирате чисто Windows и да регистрирате отново устройството си в програмата Windows Insider. Сега Microsoft публикува актуализирана версия на документацията, предоставяща повече информация за превключването на канали за предварителен преглед на Windows.

Превключете от Dev Channel към Beta или RP

Нова версия на "По-дълбок поглед към летенето" се казва в документа вече е възможно да преминете от Dev Channel към друг. Единственото предупреждение е, че понякога може да стане възможно преминаването от Dev Channel към Beta или Release Preview.

За да превключите от Dev Channel към по-стабилен, трябва да се уверите, че текущата ви компилация съвпада с тази, която в момента е налична в канала за предварителен преглед на бета/версия. Ако текущата ви версия е равна на тази в "по-ниските" канали, можете да превключите към бета/преглед на версията в настройките на Windows. Ако компилациите не съвпадат и версията на Dev има по-висок номер на версията от тази в Beta/Release Preview, единственият начин за понижаване е да чиста инсталация на Windows.

Можете да проверите номера на вашата версия на Windows 11, като натиснете Печеля + Р и влизане в winver команда. Като алтернатива можете да отворите настройките на Windows и да отидете на Система > Информация. След това можете да го сравните с най-новите версии от трите канала на Flight Hub.

Притурки и странична лента за работния плот на Windows 11

В случай, че сте го пропуснали, Microsoft наскоро пуснат първата версия на Windows 11 в бета канала. Преди това Windows 11 беше достъпен само в Dev Channel, който Microsoft препоръчва само за тези, които желаят да поемат рискове от стартиране на нестабилен софтуер преди пускане. Сега повече потребители могат да опитат Windows 11 и да предоставят на Microsoft ценна обратна връзка.

Според Adduplex има доста такива потребители. Месеци преди публичното пускане, повече от 1% от потребителите на Windows 10 премина към Windows 11.

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

Microsoft Movies & TV AutoPlay функция Архиви

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване, докато навигирате през уебсайта...

Прочетете още

Как да персонализирате менюто "Старт" в Windows 10

Как да персонализирате менюто "Старт" в Windows 10

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителностт...

Прочетете още

Премахнете файловете на Google Диск от страницата с нов раздел в Google Chrome

Премахнете файловете на Google Диск от страницата с нов раздел в Google Chrome

Ето как да деактивирате файловете на Google Диск на страницата с нов раздел в Google Chrome, ако ...

Прочетете още