Windows Tips & News

Как да инсталирате Google Chrome в Linux Mint 18

click fraud protection
ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата

Google Chrome е най-популярният уеб браузър през 2017 г. и Linux Mint, най-популярната Linux дистрибуция. За тези от вас, които са нови в Linux, нека да видим как да инсталирате Google Chrome в Linux Mint 18.

Реклама


Google Chrome е собствено приложение, така че не е включено в хранилищата на Mint. Не можете да използвате вградения софтуерен мениджър, за да го инсталирате. Вместо това ще използваме куп команди, за да го инсталираме. Инструкциите по-долу са приложими за всяко издание на Linux Mint, включително издания XFCE, Cinnamon, MATE и KDE. Ще използвам изданието XFCE.

Да се инсталирайте Google Chrome в Linux Mint 18, отворен коренния терминал и въведете тези команди една по една.

echo "deb [arch=amd64] http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ стабилен главен" > /etc/apt/sources.list.d/chrome.list wget -q -O - https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub | apt-key add - apt-get update apt-get install google-chrome-stable

Потвърдете последната команда, когато бъдете подканени и Chrome ще бъде инсталиран в Linux Mint.

Забележка: Адресът на хранилището сега изисква изрична спецификация на архитектурата. Трябва да добавите частта '[arch=amd64]', както е показано по-долу, за да работи.

Вижте следните екранни снимки на цялата процедура.Mint 18 Инсталирайте ChromeLinux Mint Добавете Chrome GPG ключLinux Mint Apt Вземете актуализация, преди да инсталирате ChromeLinux Mint 18 Инсталирайте Google ChromeLinux Mint 18 Инсталиране на Google Chrome

В крайна сметка ще намерите иконата на Google Chrome под категорията Интернет на менюто с приложения.Linux Mint 18 Google Chrome в менюто с приложенияLinux Mint 18 Работи с Google Chrome

Струва си да се спомене, че вместо Google Chrome, Linux Mint ви предлага браузъра Chromium. Chromium служи като база с отворен код за Google Chrome и неговите производни като Opera, Vivaldi и други. Той има потребителски интерфейс, подобен на Chrome, но му липсват някои функции като поддръжка на Flash и PDF извън кутията, но това може да бъде поправено. Той поддържа всички разширения на Chrome. Ако не искате да инсталирате собствения пакет на Google Chrome в Linux Mint, Chromium може да бъде добра алтернатива за вас. Linux Mint се доставя с пакети за инсталиране на Chromium с помощта на Software Manager. Отворете го и въведете "хром" в текстовото поле за търсене.

Linux Mint 18 ReposПотърсете реда "Chromium-браузър". Можете да щракнете върху него и да инсталирате браузъра. Също така, можете да инсталирате Chromium и Google Chrome едновременно, да ги сравните и да решите кой е подходящ за вас.

Това е.

ПРЕПОРЪЧВА: Щракнете тук, за да коригирате проблеми с Windows и да оптимизирате производителността на системата
Microsoft ще спре да поддържа Windows Server 2012 & 2012 R2 на 10 октомври 2023 г.

Microsoft ще спре да поддържа Windows Server 2012 & 2012 R2 на 10 октомври 2023 г.

На 10 октомври 2023 г. Microsoft повече няма да предоставя актуализации за защита, корекции на гр...

Прочетете още

Плъгините за Windows 11 Copilot значително ще разширят неговите възможности

Плъгините за Windows 11 Copilot значително ще разширят неговите възможности

Windows 11 Build 23516, който наскоро беше пуснат в канала Dev, разкрива страхотен пакет от полез...

Прочетете още

Microsoft обявява тестване на Xbox Game Pass Core

Microsoft обявява тестване на Xbox Game Pass Core

Microsoft обяви началото на тестване за абонамента Xbox Game Pass Core, който ще замени Xbox Live...

Прочетете още